Advies? 0634138432

Guido Reusen

Precies wat u van een adviseur verwacht

Ervaren, deskundig, betrokken, betrouwbaar en open. Zo typeren klanten mij, Guido Reusen. Ik ben onafhankelijk adviseur op het gebied van doordacht financieren. Ik ben dé gespecialiseerde regisseur die u aan uw zijde wilt zien als u het gesprek aangaat met de bank of een stapelfinanciering moet organiseren.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Aan kennis, kunde en ervaring op het gebied van financieren heb ik geen gebrek. Meer dan 25 jaar lang werkte ik in adviserende en vaktechnisch coachende functies voor diverse Rabobanken en SNS-banken in de Achterhoek, Liemers en Twente. Daar leerde ik de fijne kneepjes van het financieringsvak kennen, maar ontdekte ik ook alle ins en outs op het terrein van risicomanagement. Als gevolg van de financiële crisis kregen de banken te maken met een sterk veranderende wetgeving. Dit resulteerde in een totaal andere werkwijze voor bank én adviseur. Die veranderde rol past mij niet. Ik wil met klanten sparren, ze gericht adviseren, ze verder helpen en energie krijgen van enthousiaste ondernemers. Als zelfstandig en onafhankelijk adviseur binnen mijn eigen bedrijf Financieel Doordacht vind ik de motivatie die ik zoek wél.

Erkend Financieringsadviseur MKB

Ik ben een Erkend Financieringsadviseur MKB. Een Erkend Financieringsadviseur MKB is:
1. Deskundig
2. Onafhankelijk
3. Betrouwbaar
4. Transparant
Een erkend Financieringsadviseur MKB geeft financieringsadviezen die voldoen aan hoge eisen ten aanzien van vak- en marktkennis, integriteit en ervaring. De adviseurs onderhouden hun kennis en blijven werken aan hun advieskwaliteit om ondernemers optimaal te begeleiden.

Adviseur met een dikke plus

Financieel doordacht adviseren is mijn handelsmerk. Ik ga grondig te werk, wil naast de ondernemer staan, toegevoegde waarde leveren en zo tot een gezonde financiering komen; of het nu gaat om een bankfinanciering, een leaseovereenkomst of crowdfunding. Mijn werkwijze is persoonlijk. Ik wil u als ondernemer en uw bedrijf goed leren kennen. Wat is uw markt, hoe is uw bedrijf georganiseerd, welke investeringen hebt u gedaan of wilt u gaan doen, wat is uw financieringsbehoefte, hoe ontwikkelt uw liquiditeitspositie zich? Ik doorgrond uw bedrijf snel doordat ik veel in de keuken van bedrijven in tal van branches en allerlei levensfasen heb mogen kijken. Daardoor kom ik snel en goed tot de kern van mijn werk: een financieel doordacht financieringsadvies.

Verbindingen leggen en regisseursrol

Als adviseur met een bancaire achtergrond fungeer ik als een natuurlijke bruggenbouwer. Ik weet immers als geen ander hoe de bank denkt en processen zijn geregeld en ontdek heel snel hoe uw bedrijf in elkaar zit. Vervolgens kan ik dankzij mijn uitgebreide netwerk de beste partijen voor uw financiering mobiliseren en de aanvraag regisseren: banken, leasemaatschappijen, factormaatschappijen, crowdfundingplatforms en investeringsfondsen. Het voordeel is voor u: een scherpere financiering tegen betere voorwaarden.